Driemaal Barbara: leuke expositie over stadsheilige

Twee Barbara's openen de expositie 'Barbara in Beeld'. Foto: Bert Blommers

Twee Barbara’s openen de expositie ‘Barbara in Beeld’ Foto: Bert Blommers

De heilige Barbara is de komende weken in Culemborg volop ‘in beeld’. In de Grote of Barbarakerk, met een eigen festival tot 10 juni, en net zolang in expositieruimte De Vierheemskinderen. Daar is een expositie te zien over de Culemborgse stadsheilige en beschermvrouwe. Elke week vier dagen, ’s middags, van donderdag tot zondagmiddag.

Het loopt lekker, zegt Alies Derwig. Er komen hier elke dag aardig wat mensen kijken. De oude dokterspraktijk in de Herenstraat is voor hen een bekend adres, want Alies heeft inmiddels wel een naam opgebouwd met haar boeiende exposities.
De lopende expositie is ‘Barbara in Beeld’. Over Sint Barbara, Culemborgs schutspatroon, heeft ze al eens eerder een tentoonstelling gehouden. “Dat was in 2003. Maar inmiddels weet ik al weer heel veel meer over haar”.
De Culemborgse stadsheilige zelf verrichtte onlangs de opening. Na de aftrap van het Barbarafestival wandelde zij in gezelschap van wethouder Joost Reus, met kunstenares en Barbara look-alike Annette Hemelrijk naar de Herenstraat, waar Alies Derwig haar de sleutel overhandigde, waarmee de toegangsdeur van het slot ging.

Wie meer wil weten over deze ooit zeer populaire heilige, moet beslist eens een kijkje gaan nemen in de galerie op het adres Herenstraat 32.

Reacties zijn gesloten.